×

Om mig

Jag heter Erik Pleijel och har arbetat med vattenförsörjning i Afrika. Jag är författare och sysslar med programmering. Mitt intresse är teologi och filosofi som går att förankra i vardagslivet.


Här är två saker som jag har skrivit: 

1
Vägskyltar Är du trött på splittringen i samhället? I följande 8-stegs guide beskriver jag en gammal och beprövad väg som är nästan bortglömd idag: Hur tro och förnuft kan minska polariseringen.
Kort version
Lästid: 3 min eller mer
Fördjupning
Lästid: 30 min eller mer
2
Bokomslag
Köp tryckt bok
(eller e-bok)
Bokus externlank
Adlibris externlank
Från förlaget externlank
I essäboken Navigation i mångfalden varvar jag erfarenheter med reflektioner. Här är två utdrag ur tidningar som skrivit om den:
Från recension i Kyrkans Tidning av Mikael Mogren: Ur sina erfarenheter från livet reflekterar han om bistånd, filosofi och kristen tro på luthersk grund. Det är en vis man som skriver och hans visdom är ofta lätt att överföra på vardagslivet i Sverige.
Från krönika i Bohusläningen av Stefan Edman: I flyhänta, bitvis dramatiska texter tar han oss med till det folkmordsdrabbade Rwanda, inbördeskrigets Sri Lanka och ett absurt igenbommat Nordkorea. ... Fast någon vanlig tekniknörd är han inte, snarare en humanist, filosof och teolog. Som trivs i den mänskliga mångfalden, lyssnar, lär, reflekterar och försöker leva sig in i andra individers och kulturers historia och identitet. ... [Statsministern], ge din biståndsminister den här boken!
Du kan läsa mer ur recensionen och krönikan i fönstret här under. Här kan du också läsa några kapitel. Använd knapparna!
spinner


Köp essäboken:
spinner
Creative Commons-licens
Innehållet på denna webbsida av Erik Pleijel är licensierad under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 4.0 Internationell licens. Tillstånd utöver denna licens kan vara tillgängligt på epost. Essäboken Navigation i mångfalden: © Erik Pleijel. Tecknad präst: Copyright Brad Fitzpatrick; Tecknad drottning, sengångare: FriendlyStock; Tecknad pojke: VectorStock; Lutherrosen: Daniel Csörföly CC BY-SA 3.0; Aristoteles Kaio hfd CC BY-SA 3.0; Luther, Melanchthon, Erasmus, Skolan i Aten, Cicero, Marcus Aurelius, Andromedagalaxen, fiskgjuse: Public Domain enl. Wikipedia; andra illustrationer: CC0 Erik Pleijel.
Kontakt: epost